onsdag 27 oktober 2010

Grattis våra kära små valpar!


Grattis alla valpar! Idag fyller ni 3 månader!
27 juli föddes ni, en varm fin julidag.
Mamma Julia kämpade på hela dagen och var så duktig. Husse, Matte och valpmorskan var också duktiga och firade med champagne på varandan i det vackra vädret efter valpbestyren. Mamma Julia firade med glass och äggulor, förstås! Så små ni var! Ni vägde bara 250-375 gr!

Nu är det höstrusk och ni är så stora så ni kan börja spåra hare, vara med på älgjakt, äta skor, busa med ännu större hundar och börjar fatta att de där tvåbenta i flocken helst vill att ni kissar utomhus. Ni kan äta grisöron och hundtuggben och väldigt mycket valpfoder. Ni äter som mest nu, Hungriga jämt, kanske. Ni kanske kan sitta fint innan ni går ut och innan ni får mat. Ni sover också ganska mycket fortfarande. Och nu borde faktiskt sova hela natten utan att gråta!
Det går så fort med valpar, de utvecklas så otroligt snabbt och växer så att det knakar!
Men ett hundliv är ju också väldigt kort! Sorgligt kort om man tänker på det.
Jag brukar tänka på det ganska ofta och låta hundarna vara med. Göra deras korta liv meningsfullt. Hundar älskar ju att var med, de vill att det händer saker hela tiden. Istället för att bara lämna dem inne eller i hundgården när man ska göra saker, så kan de väl få vara med! För det mesta går det om man anstränger sig lite. Eller hur!?
Så hoppas att ni våra små gulliga valpar och alla andra hundar får "vara med"!
Annie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar