söndag 3 oktober 2010

Tomt i valplådan!



Ja, nu är alla våra valpar levererade till sina nya hem. Fia flyttade i fredags till Leksand här i Dalarna. Jan och Anna Blomqvist hämtade henne.

Så nu har vi städat ut valprummet och återställt det i sitt ursprungliga skick..nja en liten vägg behöver tapetseras om efter valparnas framfart. 7 stycken små busfrön kan fort strimla en hel tapetvåd om de får tag i en flisa av tapeten. Återstår det, sen är det åter husses "svalrum" utanför bastun. Dock ligger det en doft av valp kvar i det rummet. Så jag går dit och snusar lite ibland....
Det känns bitterljuvt på något sätt. Saknar valparna samtidigt som det är härligt att alla fick bra hem. Men vi har levt så intensivt i flera månader när allt har cirkulerat kring valpning och valpskötsel och nu plötsligt är livet som vanligt igen. Man hinner gå på Friskis, sjunga i kören, vara ute i skogen med de andra hundarna. Inga bajsiga tidningar, valpfoder att blanda eller små tjocka knorrande valpar att bära in och ut. Julia verkar inte sakna dem alls. Hon var med Husse i skogen igår och fick springa en sväng. Det var kul, det märktes att hon längtat efter jakten. Och sen bastade de förstås när de kom hem.
Julia fick ta mycket ansvar för Fia, sista veckan, som saknade sina syskon alldeles förfärligt. Hon ylade som en liten varg ensam i valprummet, så Julia fick sova med henne och passa henne på dagarna de stunder vi inte kunde vara hemma. Men nu är Fiffiga Fia i Leksand hos sin nya familj. Där finns fler hundar att busa med och en husse som vill jaga med henne, så det blir jättebra!
Annie (fd valpmamma)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar