söndag 21 november 2010

Kynakulles kennel

Hurra!
Vi har fått vårt kennelnamn godkänt av FCI. Nu får vi heta Kynakulles kennel.
Alla valparna får nu heta Kynakulles Alerte Aron, Kynakulles Busiga Bettan osv. Det står ju tyvärr inte i stamtavlan eftersom vi inte fick namnet godkänt på första försöket. FCI tyckte att det var för likt ett annat kennelnamn så det blev blankt nej. Vi blev helt ställda, vi kan ju inte tänka oss något annat namn. Vårt hus och vår B&B verksamhet heter ju Kynakulle. Det är vi ju helt ensamma om. Men kennelnamn får inte vara snarlika så är det. Men efter en del turer med Kennelklubben fick vi hjälp av en kvinna där, som kom ihåg att hon någonstans sett att den kennel som vårt namn påminde om inte hade någon verksamhet mer, och det hade FCI missat! Så vi skickade en ny ansökan och den gick igenom.
Så efter att protesttiden gått ut i januari 2011och vi betalat in avgiften för att starta kennel så är vi Kynakulles kennel. Och alla ni valpar efter Julia 2010 kan använda kennelnamnet.
Jättekul!!

Julias drevprov gick inte så bra!! Hon skötte sig enligt husse jättebra på alla sätt, samarbete, upptag, drev och alltihop. MEN domaren hörde inte henne skälla. Kan bero på för mycket snö, eller att några lodjur just passerat så att rådjuren sprang rakt ut ur skogen, eller att den fina GPS:en trycker på halsen så att det blir jobbigt att skälla, eller NOSKVALSTER!! Vi har ju varit med om misslyckade drevprov förr pga noskvalster. Så nu har vi börjat behandla mot det och husse har beställt en väst för den tunga GPS:en. Lodjur och snö kan man ju inte göra något åt. Husse och Julia fick i alla fall en fin dag i skogen även om husse var grymt besviken över att det inte blev några poäng, den här gången!
Annie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar