onsdag 30 november 2011

Härliga Ljungdalen



Nu har den förtjusande Pointern ätit upp sin tredje Biabädd, ni vet en sån där fin galonklädd hundsäng. Slyngelåldern består. Vad ska vi ha i hundhuset, ett badkar,en plåtlåda, eller vaddå? Detta var den sista Biabädden jag kostade på Kajsa det är då säkert! 400 kr försvunna i ett moln av skumgummi och galonbitar....

Ljungdalen är i alla fall ett underbart ställe även i november. Vi fick några härliga dagar, inte prova skidorna men väl vandra på fjället och hundarna fick ha det härligt med oss. Kajsa sprang många mil de dagarna. Fanns inte en fågel att öva de nyss inlärda färdigheterna på. Bara hundratals döda lämlar. Gissa vem som åt flest lämlar av alla? Förstås Pointern Kajsa. Döda frysta lämlar mmmm gott sa hon och åt så det knastrade. Trodde att hon skulle spy upp allihop typ i bilen eller i stugan men inte en ulkning. Kunde aldrig tro att lämlar var ett sådant fint kosttillskott. Julia hann knapra i sig några också och mådde utmärkt!

Julia fick föresten åka till veterinären igen. Nytt noskvalstermedel (i nacken!) och en cortsonspruta. Husse är dock inte nöjd med hennes näsa ändå. Fast jag tycker att hon verkar lite piggare och vädrar mer när vi är på promenad. Den här jaktsäsongen har ju varit bra inte så kallt och ingen snö och så har Husse en hund utan näsa! Underligt alltihop!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar