onsdag 16 november 2011

Fågelhundsträning







Hela gänget på språng Kajsa ställer en riktig fågel, en rapphöna







Maja Gräddnos, Kajsas mamma




I helgen hade vi roligt!! Fredh Sigurdsson, alltså Kajsas uppfödare inbjöd till valpträff i Dyltabruk. Kajsa fick under ledning av en fågelhundstränare, tillsammans med några av sina kullsyskon, sin mamma och några fågelhundar till vara med om riktig fågelhundsträning. Vi som är nybörjare i den här sporten lärde oss massor och Kajsa fick visa att hon kan ställa en fågel, även markera, (fast det var svårt att se att det var det hon gjorde, men de riktiga fågeljägarna sa det).



Sen fick hon söka ut där det fanns fågel och det gjorde hon också bra, komma på inkallning funkade ganska bra, fast sitta när fågeln flyger upp det var svårt, "jag springer efter jag" sa hon och drog iväg över stock och sten. Fast även de gamla garvade jakthundarna hade lite svårt att sitta pang på rumpan när fågeln flyger. Så det finns att träna på för oss alla.



Oerhört roligt var det att träffa andra Pointrar! Kajsa var störst av alla!! Vi trodde att vi hade en liten Pointer!! Det har vi inte, hon är en jättepointer! Och mer kommer hon säkert att växa!

Trivsamma människor från Värmland var det också. Fågelhundsmänniskor är väldigt trevliga tror jag!






Julia var med och gick på fälten och tyckte alltihop var oerhört tråkigt. Inga rådjur alls!! Hon vände baken till när det kom en fågel. Tänk vad specialiserade våra hundar är!





En kul sak hände, bäst som vi satt där och fikade efter söndagens övning så stack Marie, Oyas uppfödare in huvudet. Det var nämligen tävling i Kontinentala fågelhundsklubben i Dyltabruk denna helg också. Marie tävlade med bla Oyas mamma. Åh vad Bretoner är söta!! Fick lite knip i hjärtat när jag så där hastigt blev påmind om på tokiga, galna, tillgivna Oya......



(Fast vi är nöjda med Pointer. Otroligt mer lätthanterligt!)



Men mycket kul att träffa Marie och hennes hundar som kom hela vägen från Gotland för den här tävlingen
I morgon ska vi åka till Ljungdalen och springa på fjället.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar