fredag 3 september 2010


I dag rymde Busiga Bettan ur valprummet! Hon gör verkligen skäl för sitt namn! Jag mötte henne i hallen där hon kom stolt trippande med den lilla svansen i vädret! Sen tränade hon upp sin syster Fiffiga Fia i samma konst så nu har vi två som rymmer. Dags för stängselförstärkning!!

En ny sak i valparnas liv är också att Oya har fått tillåtelse att komma in i valprummet och leka. Oya är oerhört försiktig i sitt busande och valparna verkar inte alls rädda trots att hon varken ser ut som mamma eller luktar som hon. Bra hund, Oya som förstår att ta det lugnt med småbarn.
Bra för valparna också att träffa en snäll "storasyster" som inte alls ser ut som en Basset.

I vintras när Oya var ny i byn så träffade hon Camillas ena Havanes som kom utfarande på vägen. Och Oya blev så rädd så att hon skrek och kissade på sig! Hon hade väl bara sett Bretoner och Bassetar och trodde att alla hundar skulle se ut så. Kunde ett sånt svart lurvigt vara en snäll hund, hmm?Bäst att skrika lite!!

Om någon valpköpare är intresserad av att läsa om valparnas föräldrars jaktmeriter, så kan man gå in på www.bassetartesien.se gå till drevprovsprotokoll, årsbok börja 2008. Där ser man ju hur Julia och Boss jobbar. Boss heter Wildbasen Curt Reg nr S62282/2003 och Julia heter Barsaja´s Jolie S33406/2006.
Bra va!
Annie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar