tisdag 27 juli 2010

Valparna är här!

Julia har idag den 27/7 fått 8 välskapta, fina valpar!
3 hanar och 5 tikar.
Jag lägger bara in bilderna så får Annie skriva mera sen.
Tack Annie och Carl för ert förtroende att låta mig assistera er!
/Camilla



















Ja nu är de här! 8 helt gudomligt söta och välskapta små Bassetliv!
Tack snälla Camilla för att du var här!!
Trots att Julia skötte sig helt enligt läroboken, så var det skönt att ha en erfaren "valpmorska" med sig.
Julia bäddade hela natten till tisdagen, i sin valplåda. Hon hade fortsatt låg temp på morgonen den 27/7 och åt ingen frukost, så då förstod vi att det var på gång. Mer och mer orolig blev hon framåt dagen och kl 14.30 syntes första fosterblåsan. Den valpen kom dock inte först utan ovanpå blåsan vi såg, dök det plötsligt upp en fosterblåsa till och rakt klämde sig en stor hanvalp ut! Han ville vara först! När han var omhändertagen på bästa sätt av Julia, började den "första" eller andra valpen ta sig ut, jag fick hjälpa till lite när jag upptäckte att det var två små baktassar som satt där. Liten livlös tik som vi med Camillas hjälp snabbt fick liv i. Hurra! Sen fortskred valpfödandet hela eftermiddagen och kvällen. Alla tikar kom med baken först och hade vita halsband. Kl 20 00 firade vi våra åttlingar med Champagne tillsammans med Camilla och hennes familj.
Vi ramlade i säng framåt natten,med en belåtet knorrande 8-barnsmor nedanför sängen. Jag sov ingenting! Jag låg bara och lyssnade efter valparna. Plötsligt tyckte jag att Julia slickade väl mycket, upp och kolla och då låg det en valp till i lådan. Renslickad och fin men tyvärr död. Så 9 valpar fanns i den tjocka magen! Otroligt!
Julia är en riktig praktmamma, hon sköter sin små helt perfekt. Och de verkar må bra, kavar runt och gnyr när de äter och gallskriker när Julia sätter sig på dem, för det gör hon hela tiden.
Julia har lite temp idag 39.1 och äter helst ingenting, bara äggulor och köttfärs och glass. Men nu ska ju mjölkproduktionen komma igång på allvar så då lär hon väl bli hungrig.
Det är två hanar som är störst och helt svarta bara varsin liten vit prick på ryggen. En hane är lite mindre och ser ut som sin far, "Boss", svart med en stjärna i nacken. Tikarna är jämnstora och har alla vita halsband. Några har lite bläs också. Det kan väl inte komma från Barsajorna, de har ju mycket svart i sig? Alla är i alla fall helt underbara man vill bara sitta där och titta på de söta små tassarna och bedårande små svansarna, alla med vit tipp.
Så nu börjar livet som uppfödare! Och vi hoppas på många trevliga valpköpare!
Annie

1 kommentar: