torsdag 22 juli 2010

Nedräkningen har börjat!

Nu är vi på dag 57 i Julias dräktighet. Enligt alla de böcker i hundavel jag de senaste månaderna flitigt studerat, kan valparna komma från dag 58!!
Julia är nu mer än tjock och man kan tydligt se och känna hur valparna stökar omkring i hennes mage. Hon blir mer och mer introvert, verkar helst vilja vara i sin egen värld. Hon har den senaste veckan andats väldigt tungt. Valparna trycker väl på alla organ. Magen har dock sjunkit ned den sista veckan. Den hänger mer under henne nu.
Jag har också börjat tempa henne. Tempen ligger stadigt mellan 37,5 och 37,7. När den sjunker ner mot 36 är det 12 timmar kvar enligt expertisen.
Vi har lånat en valplåda av Camilla, en av våra valpningsmentorer, bäddat den och ställt den i sovrummet. Julia har provsovit där de sista nätterna. Mysigt att få vara hos Husse och Matte. Hon knorrar lite extra då på sitt speciella Bassetvis Ni vet väl att Bassetar är talande hundar!? De har en massa olika ljud för sig. Knorrande tyder på förnöjsamhet, som när man får sova i sovrummet i tex.
Så nu får valparna komma när de vill utom på söndag förmiddag för då jobbar jag. Måste de komma då så träder Lena, vår andra valpningsmentor, in och hjälper husse. Sen har jag semester! Härligt.
Annie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar