torsdag 3 februari 2011

Långa envisa Bassethundar..

Kynakulles Alerte Aron, eller Albert som han heter på klingande danska, hälsar. Han har ett härligt Bassetliv, busar en del också, precis som Gulliga Gangster Greta. Förstår inte detta, trodde att alla Bassetar var lika lugna som våra var som valpar. Tydligen inte....kan det komma från fädernet? Vet inte hur Pappa Boss var som valp, han kanske var en gangster. Som vuxen är han i alla fall kolugn, så hav förtröstan alla valpfamiljer, det blir lugnare i stugan så småningom!!
Alberts familj verkar också jättenöjda med sin långa voffe. De skickar rapporter på hur lång han är med jämna mellanrum. Nu är Albert 125 cm från nos till svanstipp. Rolig idé! Annars mäts ju bara hundar på höjden! De har ett litet Bassetproblem nu. Albert vill inte gå! Känns det igen? Maktkamp varje gång det är promenad? Alla hundvakter har varit förtvivlade, en hund som inte går framåt!!! Hundarna sätter det ju också fort i system. Lönar det sig att vägra promenera första promenaden så vägrar de ännu mer nästa gång och till slut har de fått sin vilja igenom och får ligga i solen på gården i stället. Härligt! Så man måste vara envisare än sin Basset annars blir det svårt och inte många promenader precis! Konstig egenskap, man tror ju att alla hundar älskar promenader.
Glömmer aldrig när vi lämnade Flisa till sonens dåvarande flickvän, som verkligen gillade hundar, och åkte till Frankrike. Flisa vägrade promenader i 12 dagar. Alla fyra tassar i gruset så det blev bromsspår. Så efter några turer i gruset slapp hon gå, i 12 dagar!! Gissa om hon var förstoppad när vi kom hem!!! Madre Mia!! En klotrund, illamående, flämtande hund mötte oss. Förstod snart vad som fatt, så ut på långpromenad, först kräktes hon som en fontän, sen bajsade hon mer än en vuxen elefant kan prestera,... Och har man sett, så blev hon frisk och glad igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar